Потребителски сценарии:
Използване на онлайн анкета в Excel

Доцент Камелия Йорданова наскоро стана преподавател в унивреситета. Тя влезе в Office 365 с помощта на данните за вход, които й предостави проф. Коцева и промени паролата си, когато беше подканена. Тя провери имейла си за съобщения и видя покана за сайта на преподавателите, която тя прие като щракна върху линка в имейла. Това я отведе до сайта.

Когато доц. Йорданова получи отговорите на нейната анкета, тя може да работи върху данните в Excel. По този начин тя по-лесно ще анализира отговорите от анкетата като използва графики или схеми за визуализиране на данните.

Тя ще експортира тези данни в PowerPoint (или с Office Online, или като работи офлайн за по-мощно редактиране и по-креативни функции) и ще направи презентация.

Това е един кратък пример за това как преподавателите могат да използват Excel Online в Office 365 за образованието. Можете да направите някои прости или дори доста сложни анкети с помощта на приложението Проучване в SharePoint или със Инструмента за анкети в Excel Online. Инструментите за комуникация на Office 365 улесняват връзката и споделянето на анкети с други потребители. Анализирането на данните и представянето на данните от анкетата с помощта на PowerPoint може да се извърши с Office Online в Office 365.


Office Online и OneDrive - допълнителни източници

» Използване на Office Online през SharePoint
» Използване на Office Online през OneDrive
» Сценарий: Използване на Office Online за оценяване
» Сценарий: Използване на OneNote Online за портфолио на студент
» Сценарий: Използване на онлайн анкета в Excel

Copyright © , Университет за национално и световно стопанство.